Olykor könnyedén, olykor nehezen. Ez minden esetben függ az ügyféltől. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert könnyen megtalálom a hangot az emberekkel, akik velünk dolgoznak. Természetesen meg is fordíthatjuk, hiszen nyilván csak olyanokkal működünk együtt, akikkel azonosulni tudunk. 

Amikor jön egy újabb lekérés, azonnal eldobom azt, amivel éppen foglalkozom. Egy új érdeklődő mindig nagyon pozitív visszajelzés, ezért nagy becsben tartom és előre veszem a teendő listámon, ha van rá mód. 

Összeírom a potenciális helyszíneket, melyek megfelelnek a brief-ben leírtaknak, illetve amelyről úgy gondolom, hogy passzol a céghez. 

Milyen szempontokat veszek figyelembe? Lássuk!

  • alkalmas– e az adott hely a tematikának, programnak?
  • lokáció – van e panoráma, milyen messze van a várostól? 
  • parkolás – az nem baj, ha nincs saját, de legyen a közelben parkolóház, vagy úgy általában megoldás rá
  • esztétika – avagy milyen jellegű a rendezvény és milyen színvonalú a hely, amit keresünk? 
  • árak – nem szoktam eldönteni az ügyfél helyett, hogy drága vagy olcsó-e hely, de valahogy, ami nekem túl drága vagy túl egyszerű, azzal én sem tudok azonosulni, így arra soha nem esik a választásuk 
  • kapcsolat a hellyel – nagyon fontos szempont, hogy milyen viszonyt ápolok a hely vezetőjével, hiszen befolyásolja az árat, a bánásmódot és a lebonyolítást, egyszerűen mindent
  • catering – ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen ismerni kell az ügyfelet, a rendezvényt, hogy az étel, avagy a szakmai rész élvez prioritást
  • van e kizárólagos partner a helyszínen? ez sokszor fontos, ha például az ügyfélnek van kedvenc alvállalkozója
  • van e hangkorlát? – ez egy esti partinál sajnos kizáró ok lehet, hiszen, ha 10 órakor le kell venni a zene hangerejét, az meg tudja ölni a bulit

Ezeket a szempontokat figyelembe véve megírom a listámat, ahonnan szeretnék ajánlatokat kapni. Szeretek 6-8 ajánlatot beletenni az összehasonlító táblázatunkba, mert az már az a mennyiség, melyből könnyedén kiválasztja az ügyfél azt a 2-3 helyszínt, melyet szeretne megnézni. 

10 ből 9-szer szinte az első helyszín tökéletes lesz és neki is láthatunk a szervezéshez.

Ha úgy érzitek, hogy a következő rendezvényeteknél szükség lenne egy kis támogatásra, szeretnétek valami kiemelkedőt, amiről még sokáig beszélni fognak, tegyetek minket próbára és kérjetek tőlünk ajánlatot! A konzultáció teljesen díjmentes, így csak nyerhetsz!

RedOne Event

Bővebb információkat itt találsz rólunk:

Vedd fel velünk a kapcsolatot:

Az előző blog cikket itt éred el:

Hogyan léptem ki a mókuskerékből és lettem sikeres rendezvényszervező?Lájkold Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzéseinkről!

Megosztás