Munkába sétálva azon gondolkoztam, miközben igyekeztem pontosan beérni, hogy vajon engem mi motivál? 6 éve vagyok vállalkozó és Bak mivoltomból fakadóan a folyamatos kontroll és tudatosság jellemző rám. Az ember azt hihetné, hogy nem olyan gáz, ha esetleg 9 után 10 perccel ér be. Ez így is van, nem történik semmi. Semmi, csak annyi, hogy az én fejemben a mércét aznap reggel már nem ütöttem meg.. 

Szeretem a saját magam korlátait feszegetni, megdönteni. Komolyan el tud kedvetleníteni, ha valamit nem tudok megcsinálni. És itt eszembe is jutott egy másik gondolat. Egy kiadónál dolgoztam, mikor elkezdődött a borzasztó migrénem, ami éveken keresztül hetente több napomat vette el. Szerencsére már csak havi egyszer fordul elő és korántsem olyan erősen, mint annak idején. Szóval ez a migrén nagyon nehéz volt számomra. Egy olyan embernek, aki folyamatos kontroll alatt éli az életét ez a maga a pokol. Elterveztem valamit és rendre áthúzta a fájdalom a terveimet. 

Amikor megismertem a férjem, ő volt az első támogatóm abban, hogy alapítsam meg végre a cégem. De nem miatta tettem meg, hanem magam miatt. Nem tudtam azt az érzést feldolgozni, hogy képtelen vagyok 100 %- os munkát végezni a kiadónál. Visszahallottam, hogy biztosan ferdítek és csak jókedvemből maradtam home office-ban, és nem a migrén volt a ludas.

Mivel a sales a rendezvényszervezés elválaszthatatlan része, egyik sem működik fájdalommal, szív és lélek nélkül. Akkor sem és ma sem működne. Hiszen folyamatosan emberekkel tárgyalok, telefonálok és dolgozok. Oda kellett tennem magam minden nap, ha eredményt szerettem volna. Az volt a legfőbb motivációm, hogy ne éreztesse velem senki azt, hogy hazudok.

Tudni kell, hogy mindig igazat mondok. Így ezt az igazságérzetem egyszerűen nem fogadta el, így szerettem volna a magam ura lenni, hogy ha úgy alakul akkor nyugodtan otthon maradhassak és kiheverhessem a fájdalmat, és amikor elmúlik, akkor akár éjszaka is dolgozhassak. Egyszóval szabadságra vágytam. Ez a belső motiváció megvan az emberben, ha a saját bizniszét csinálja. Alkalmazottként soha nem dolgoztam éjfélig egy rendezvényen sem. Bár ez lehet csak rám jellemző, nem tudom, én már 17 óra körül mocorogtam az íróasztalomnál. 

A sors fintora, hogy amint megcsináltam a céget, azonnal enyhült a fájdalmam.

Meg is érkeztünk a második legfőbb motivációmhoz, az őszinteséghez. A mai helyzetről tudok beszélni, mert ma már megvan az a tapasztalatom, hogy hogy kell ügyfelet felkutatni, hogy kell értékesíteni az én bizniszemben komfortosan. Amikor sales tréningen vettem részt korábban, megtanultuk, hogy egy sales call-nál először chit-chatelünk, utána rátérünk a lényegre, azaz az üzletre, és a végén lezárjuk a beszélgetést, tárgyalást. Mindig volt bennem egy rossz érzés, mintha arra tanítanának minket, hogy a középső rész a lényeg és az első része csak a szükséges rossz, amin jobb túlesni, de nem is igazán számít. Az évek során rájöttem, hogy nem a középső rész a lényeg, hanem az első. Az első részben, a chit-chatben kaphatok információt az ügyfelemtől, amire szeretek figyelni és igyekszem ráhangolódni arra, amit mond. Ez a lényeg, erről szól minden, hogy kapcsolódok az ügyfeleimhez. Ez által alakul ki a lojalitás, egy kölcsönhatás, mely mindkettőnkre hatással van.  Optimális esetben pozitívan, ami tölt mindenkit. Megértem az ügyfél helyzetét, problémáját, örömét és célirányosan tudok neki segíteni. 

Meg is érkeztünk a harmadik motivációmhoz, a segíteni akaráshoz. 

Amióta sikerült behatárolnom a munkámat, miszerint nem csak egy általános rendezvényszervező vagyok, hanem helyszínkereső, azóta flowba került a vállalkozásom. Kizárólag szuper kedves ügyfeleim vannak, a kintlévőséget csak hírből ismerem, és soha nem érzek gyomorgörcsöt hétfőn reggel. 

Amikor kapok egy lekérést, hogy egy cég következő rendezvényéhez keressem meg a tökéletes helyszínt, mindig adok magamnak időt, hogy ihletet kapjak. Ráhangolódok a cégre, a rendezvény céljára, a közönségre, és megjön 8-10 helyszín, melyek közül már biztosan fognak tudni választani. 

Az összehasonlító táblázatom igazán komoly segítség az ügyfeleimnek, hiszen egy-egy helyszínt összehasonlítani nem mindig könnyű, akárcsak a citromot az almával. Az esetek többségében hamar sikerül megtalálnunk a megfelelő helyszínt, és utána már ’csak’ a szervezés marad hátra, ami mindig örömteli. Az már csak hab a tortán, hogy a szolgáltatásunk teljesen díjmentes, hiszen mi a helyszínektől kapjuk meg a jutalékunkat. 

Ha szeretnél a rendezvényed legkényelmetlenebb részén túl lenni, azaz a helyszínkeresésen, keress bizalommal és jelentkezz az ingyenes konzultációra.

 

Bővebb információt itt találsz rólunk:

 

Itt pedig tudsz nekünk írni:

Lájkold Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzéseinkről!

Megosztás