Bizonyított tény, hogy a február az év legdepresszívebb hónapja. Kevés a napsütés, már mindenkinek elege van a szürke borús időből és alig várjuk a tavaszt. A szakmánk jellemzője, hogy sokszor olyankor szakadunk meg, amikor mások nyaralnak vagy síelnek, hiszen mi akkor készülünk elő a következő hajtós időszakra. Vagy mikor mások már csak félgőzzel mennek, és már a karácsonyi menüt tervezgetik, mi még akkor kapcsolunk nagy sebességre és bonyolítjuk le a millió rendezvényt decemberben.

Na de a március, a március a lehetőségek hónapja! Ilyenkor mindenki rádöbben, hogy már a harmadik hónapban vagyunk és úristen mindjárt itt a karácsony! ?

Ahogy ebben az időszakban a fák is, mi is készülünk a tavaszra, a megújulásra, a robbanásra, a napfényre, a virágba borulásra. Belül megbúvó folyamatok, tudatos készülődés, építkezés, alapozás.

A márciust szoktuk arra használni, hogy meglátogassuk ügyfeleinket, egy kis süteménnyel feldobjuk napjaikat és megkérdezzük, hogy megszületett e már a rendezvénynaptár idénre? Általában igen a válasz, és nekünk a március az egyik legtermékenyebb hónapunk, már ami az ajánlatírást illeti. Na és persze ez az a hónap mikor végre rendet tudunk tenni az íróasztalunkon és többet vagyunk az irodában. Ha már van egy szép irodánk a belvárosban! ?

Ha Te is a rendezvényekért vagy felelős a cégednél, akkor ezt az időszakot használd ki és készülj elő!

Hidd el, később nagyon hálás leszel magadnak, hogy időben letudtad ezt és bővelkedtél a választható helyszínekben.

Tehát megvan a dátumod és szeretnétek ősszel szervezni egy csapatépítőt/ügyfél partit/konferenciát.

Fontos kérdésem minden megbeszélésen, mikor előkészülünk!

  • Hol voltak korábban megszervezve ezek a rendezvények?
  • Milyen visszajelzéseket kapott az esemény? (Magyarán jó volt-e a helyszín?)

Ha erre a kettőre tudsz bővebben válaszolni, vagy megtudtad az információt a kollégáktól, akkor már nyert ügyed van. Már csak az a kérdés, hogy reprodukálni kell ezeket vagy überelni?

Tudom, hogy hülyén hangzik, de egy szakmai konferencia esetén, ami minden évben ugyanakkor van megrendezve és már négyszer ugyanazon a helyen volt, akkor nem kell rá nagy energiát fordítanod, hiszen a szakmaiságon van a hangsúly és a vezetőd azt várja el, hogy ez így is maradjon!

Csapatépítő esetén már sokkal nagyobb az elvárás. Ez már kihívást jelent! Itt a legfontosabb, hogy megtudd határozni, hogy mi a célja a rendezvénynek! Írd le bátran azt a triviálisnak hangzó mondatot!

Példa: Igényes környezetben, jó áron, szórakoztassuk a kollégákat közel a városhoz.

Nagyon jó, hiszen ez nagy segítség abban, hogy megtaláld a tökéletes helyszínt! Azaz egy olyan helyszínre van szükséged, ami legalább

  • négycsillagos
  • jó ár-értek arányú
  • nincs messzebb, mint 100 km a cég székhelyétől

És már rögtön le is szűkítetted a potenciális lehetőségeket! Most jön az izgalmas rész! Böngéssz! Nézd meg a szállodák weboldalát és azonnal érezni fogod, hogy a céged tud- e vele azonosulni. Ha Ti gyógyszergyártással foglalkoztok és a kollégák minden héten utaznak, akkor a retro vagy kevésbé szép szállodai szobákat ki is húzhatod. Szépen nézd végig a potenciális weboldalakat és szűkítsd le 5-7 számodra elfogadhatónak tartott szállodára.

Kérj tőlük ajánlatot! A következő blogbejegyzéseimben elmondom majd, hogy mit kell tartalmaznia egy jó lekérésnek és hogyan hasonlítsd össze az ajánlatokat egymással, hogy megkönnyítsd a döntési procedúrát.

Amennyiben szeretnél belelesni, hogy én hogyan álmodom meg a tökéletes helyszínt ügyfeleimnek, olvasd el mindenképpen ezt is:

Itt pedig le tudod tölteni a tökéletes rendezvény check-listet, ami nagy segítség lehet, ha nem bízod ránk magad:

De ha úgy érzed, hogy most más munka élvez prioritást, akkor keress minket és mi felkutatjuk, leszervezzük, lebonyolítjuk Neked, hogy Te nyugodtan foglalkozhass más fontos dolgokkal!

Itt írhatsz nekünk, már nagyon várjuk:

The RedOne Event

Pirkó & Sziszi & Viki

Lájkold Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzéseinkről!

Megosztás