Bocsánatot kérek. Őszintén, és szívből.

Sokszor nagyon sűrűek a napjaim és minden idegszálamra szükség van ahhoz, hogy az összes szerepemben jól szerepeljek. 37 éves vállalkozó nő vagyok, aki igyekszik jól működtetni a házasságát, okos, őszinte emberré nevelni a majd 4 éves kisfiát és még magával is foglalkoznia kell, hogy ez az egész rendszer működjön egyáltalán. Bevallom őszintén, ez néha kihívás tud lenni és olykor felmerül a hibázási lehetőség.

Most megosztom Veletek azt a 3 bakit, amit a 2019-es decemberi időszakban követtünk el. Szerencsére azonnal felismertük és csak majdnem bakik lettek, de gyorsan fel is kerültek a check-listemre, hogy legközelebb ez se környékezzen meg minket.

Az első bakit klasszikusnak mondanám! Az egyik ügyfelemnek egy csokikészítő tanfolyamot szerveztünk a karácsonyi vacsorájuk elé a Szamosba. Kolléganőm szervezte le ezt a programot, és én azt gondoltam, hogy a Vörösmarty téri Szamosba megy a csoport. Ő viszont odaszervezte, ahol volt erre lehetőség, azaz a Kossuth téri Szamosba. Ezt sajnos nem beszéltük meg, csak magát a tényt, hogy le van szervezve a program. Szerencsére az ügyfél is a Kossuth téri Szamost tudta, hiszen kolléganőm tájékoztatta és azt küldte ki a kollégáknak, így nem történt tragédia, de extrán leizzadva vontam le a tanulságot, hogy mindig ellenőrizni kell a címet! Ez egy franchise cég esetén extrán fontos!

A második baki inkább vicces, mint tragikus. Helyszínbejárást szerveztem le ügyfelemmel egy főzőiskolába, amikor is megérkeztem, hívom a helyszíni kontaktot, hogy itt vagyunk az ügyféllel. Ebben a perceben esett le, hogy elfelejtettem neki szólni! Hallottam, hogy épp az utolsó falatot nyelte le az ebédjéből, de profin kért pár percet, majd megjelent és lebonyolította a bejárást. Ez a hiba is megoldható lett volna, hiszen ismerjük a helyszíneket és mindent be tudtam volna mutatni, de mégsem profi. Ez egy egyszerű emberi mulasztás volt, hiszen amikor letettem az ügyfelemmel a telefont, akkor valami elterelhette a figyelmem és nem hívtam fel a helyszínt, hogy megbeszéljem vele az időpontot.

Ez a szituáció balul is elsülhetett volna, de szerencsére jól végződött el és megvan rá a mód, hogy többé ne forduljon elő ilyen.

Én minden esetben az őszinteséget választom és saját magamat kiröhögve mondom el az ügyfélnek és a helyszínnek is, hogy basszus elfelejtettem leszervezni a bejárást. Hiszem és a tapasztalatom is azt mutatja, hogy ez emberi és megértést kapunk a másik oldalról.

Ezt most már úgy küszöböljük ki a kollégákkal, hogy délután átbeszéljük mindenki másnapi programját, és azonnal kibukik, ha valami nem lett leegyeztetve.

A harmadik baki is ki lett küszöbölve, de tanulságos volt és jövőre ilyet már biztosan nem követünk el!

Még szeptemberben egyik ügyfelünk megrendelte a most legnépszerűbb szolgáltatást, a szelfi-automatát a karácsonyi vacsorájára. Meg is állapodtunk a partnerünkkel, alá is írtuk a szerződést, amit aztán jól elfelejtettünk visszaküldeni. Még szerencse, hogy a rendezvény előtt két héttel összetettem minden szerződést és megtaláltam. Na már most tudni kell, hogy minden évben van két nap decemberben, amikor mindenki IS meg akarja tartani a karácsonyi vacsoráját.
Az összes szolgáltatás az idő előre haladtával drágább és drágább, és mindenki egyre elfoglaltabb. Természetesen meg tudtuk oldani a szituációt egy másik partnerünkkel, de itt is volt egymásra nézés, hogy basszus, ez hogy fordulhatott elő?

Ezek tényleg megtörténtek és meg szerettem volna Nektek mutatni, hogy a szervezés milyen stresszes is tud lenni!

Még szerencse, hogy ilyen csak párszor fordul elő egy évben, és a tavaly lebonyolított 80 rendezvény közül csak 3 ilyet tudok megemlíteni, de fontosnak tartottam, hogy ezekről is beszéljünk, mert az élet nem csak móka és kacagás. Bizony ez a munka nem kevés stresszel jár, de hiszem és vallom, hogy két pont között a legrövidebb út a kommunikáció. A lényeg, hogy vállaljuk a felelősséget a hibáinkért, oldjuk meg a helyzetet és vonjuk le a tanulságot, hogy legközelebb ne lépjünk ugyanabba a pocsolyába.

Addig is töltsétek le az én check listemet, hogy Ti ne essetek az én hibámba! Direkt a hibák kiküszöbölése miatt készítettem Nektek, hogy minden szempontból tökéletes rendezvényt tudjatok tervezni, szervezni. Ne felejtsétek el kérni a további hasznos tartalmainkat is! Itt töltheted le A tökéletes rendezvény check list-et!

RedOne Event

Bővebb információt itt találsz rólunk:

Itt pedig tudsz nekünk írni:

Lájkold Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzéseinkről!

Megosztás