Életem során sokat gondolkodtam, hogy mi is leszek, ha „nagy leszek”. Mi lesz majd az, amit még ha egy egész életen át is csinálok, boldoggá tesz majd. Mindig is tudtam, hogy olyan munkát szeretnék végezni, ami izgalmas, pörgős és kreatív. Távol a zárt irodáktól, a kötött munkaidőtől, a multi cégektől. Sokszor fontolgattam, hogy rendezvényszervezéssel kellene foglalkoznom, de valahogy sosem vágtam bele. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy ez fog történni velem. Az, hogy ez a sors, vagy a szerencse, én sem tudom. Mindenesetre egy álomvilágba kerültem, és nem akarok felébredni!

Számomra ez az egész olyan varázslatos, szinte már Hollywood-i filmbe illő. Elmesélem nektek, hogyan kezdődött. Tavaly nyáron dolgoztam Piroskának, mint hostess lány. Szuper munka volt, beszélgettünk és szinte azonnal kialakult a közös szimpátia. Majd pár hét múlva megcsörrent a telefonom és Piroska volt az. Elmesélte nekem, hogy kolléganőt keres maga mellé, találkozzunk, beszéljük meg a részleteket. Persze abban a pillanatban igent mondtam. Napokig el sem hittem, hogy ez megtörténhet velem, mindaddig, míg nem találkoztunk és beszéltük meg a következő lépéseket.

Mikor elkezdtem nála dolgozni, úgy éreztem, a jövőképem már nem egy elérhetetlen vágyálom, sőt, egy része már teljesült is, és ez boldogsággal töltött el.

Egy új fejezet kezdődött az életemben, és hogy ez a fejezet milyen?

Tökéletes.

Amikor régebben a rendezvényszervezésről gondolkodtam, álmodni sem mertem volna olyat, hogy a munka lehet szórakozás is. Piroskának köszönhetőleg egy-kettőre belecsöppentem a rendezvényszervezés sűrűjébe. Már az első perctől kezdve elkísérhettem mindenhova, mint a kis árnyéka, és szívtam magamba a tudást, amivel elhalmozott. Már rengeteg helyszínbejáráson voltam, ami nagyon izgalmas, hiszen az ország miden szegletét bejárhatom. A belváros szívében rejtőző titkos bároktól kezdve a sokak által ismert egri borpincékig. Rengeteg tárgyaláson túl vagyunk, ahol érdekes, befolyásos, tekintélyes embereket ismerhettem meg. Sok próbaétkezésen is részt vehettem a város magas színvonalú éttermeiben, ahol elsőrangú ételeket kóstolhattunk. Mindig első kézből értesülünk egy új hely megnyitásáról, és első körben próbálhatjuk ki. Jó néhány rendezvényen is közreműködtem, néhányat már magam is lebonyolíthattam. Ezek mind leírhatatlan boldogságot okoztak és óriási élményekkel gazdagodtam.

Ha valaki meghallja, hogy rendezvényszervező, először azt gondolná, hogy ez egy egyszerű munka.
Pedig, ha jobban bele gondol az ember, egy rendezvényszervező nagyon sokoldalú. Hiszen egyszerre kell lennie sales-esnek, kreatívnak, felelősségteljesnek, jó emberismerőnek, mellette persze legyen mindig naprakész. Fontos a jó kommunikációs- és problémamegoldó képesség és még sorolhatnám.
Én ezt már nem is mondanám munkának, hanem ez inkább egy életforma. Ez nem egy szokványos munka, ahol hetente 5 x 8 órában dolgozunk, hanem adott esetben egy rendezvényen reggel 6-kor kell kezdeni és hajnalig maradni, de minden egyes perc, még egy ilyen hosszú napon is boldogsággal telik. Vagy ha épp az ember nem dolgozik, de valami ad-hoc igény felmerül, meg kell oldani, akármi is van. Ezt csak úgy lehet csinálni, ha valakinek ez a mindene. Viszont előfordul, hogy csak home officeban dolgozunk vagy csak egy ebédre megyünk el. Nekünk ez is „munka.”

A Piroska maga a cég, de akarva akaratlanul számomra is olyan fontossá vált, hogy bármit megtennék a cég sikeréért.
Hálával tartozom Piroskának, hogy lehetőséget, esélyt adott arra, hogy azt csinálhassam, amit szeretek, és ha valaki azt kérdezi tőlem, hogy mit dolgozok, csak azt válaszolhassam: csak a hobbim, amit imádok! 🙂

Töltsd le az ingyenes check-list-et:

Bővebb információt itt találsz rólunk:

Itt pedig tudsz nekünk írni:

Lájkold Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzéseinkről!

Megosztás